torsdag 30 september 2010

Ja då drar vi en ...

.....VINNARE :) 

  En mycket koncentrerad liten man, tar sin uppgift på största ....

 ...ALLVAR..
....Vad står det ?.... frågade jag honom när han fått upp den pyttelilla lappen.. ALEX, fick jag till svar..

 ...men se det var fel ...MATHILDA var vad det stod på lappen.. Mathilda som jag faktiskt träffat irl :).. hon har en härlig och inspirerande blogg..samt en  liten webbbutik med allehanda vintagesaker..och det gillar man ju!!! En  LOPPIS OCH VINTAGEbutik har hon med....gillar man oxå...!.Där har man varit och shoppat lite....och självklart är HON också trevlig.

Vad var det nu som var vinsten då?.. Ni kommer väl ihåg Jolins söta smycke? Som var gjort utan en kaffekoppsskärva..återbruk och gjenbruk...som är rätt i vår tid just nu..

 ...Ett sånt smycke är vinsten som Mathilda nu får på posten, från Jolin..förresten så tror jag faktiskt att MATHILDA bor precis mitt i mellan mej och Jolin:).... Stort grattis till dej Mathilda som vunnit det fina smycket av Jolin.. ..och ni alla andra som inte hade turen att vinna...tack för att ni ville vara med..

♥...Pia
Ps...Mathilda..skicka din adress till Jolin, så kommer smycket som ett brev på posten ds.


Ett litet ps till...  nu blir det en paus iallafall...Jag har nyss gjort en sån här soppa till helgens ändamål...och  i morgon kväll kommer mina "killar" från Skattkärr för att tillbringa denna helg med oss..och några tusen  till...så jag tar paus och går på mârten ..återkommer på.. söndag :)

onsdag 29 september 2010

Dâ â en himla tur...

...att en har en alldeles egen trädgårdsmästare, dock väldigt liten ...när en är som jag, förkyld och MÅSTE göra lite fint i trädgården :)

Idag på lediga dagen, har min lelle trädgårdsmästare och jag tillbringat några timmar ute i det vackra höstvädret. Varmt och helt fantastiskt fint har det varit..

Nu är det kanske lite ogjort att kratta löv, när nästan alla löven är kvar på träden.. men nåt måste vi göra..

Så med lillkrattan och storkrattan i högsta hugg blev det några högar. Bobbycaren med släp åkte runt och samlade upp högarna.. Sen var det liiite roligt att slänga sej ner i högarna nån gång då & då.. Ja inte var det jag som gjorde det ...tro nu inte det..:).


Picknickade gjorde vi oxå..i den vita, slitna soffan som inte kommit in i något förråd än...en vinter till klarar den inte ute, så innan höstrusket kommer måste soffan IN....nånstans!! 


Vi var lite slitna vi med..Alex och jag. Efter trädgårdarbetet blev det mat och Bolibompa...Grabben slocknade nånstans mellan,  Mamma Mu åkte skridskor för fullt och Kråkan rockade loss.

Jag är vaken än:) 

I morn drar vi vinnaren i Jolins smyckesutlottning... Alex får dra en lott så får vi se VEM den lycklige blir..

♥...Pia

tisdag 28 september 2010

Ja, nu är det trögt så det...

...förslår..Mest trögt tror jag ändå att  det är hos blogger nu..


Eftersom jag är rejält förkyld så sitter jag mest still. Energin är som bortblåst och kraften likaså. Men tar man det bara lite med ro ett tag så kommer säkert allt det där tillbaka. Ett par hemmadar och ett lugnt tempo.

Nu är de där dagarna förbrukade och nja nån energi kan jag väl inte skryta med så värst mycket.

I morn är det en ledig dag och jag är samtidigt barnvakt åt lille barnbarnet...han är en snäller gosse minsann hos mormor:) För tillfället sover han sött i sin säng och mormor, hon skulle blogga...Men se blogger ville inte alls det, trög var ordet!! 

Idag när jag nu ändå satt still och bläddrade lite slött i en tidning..kom jag att tänka på de där stålstansarna som köpte för ett tag sedan.. OM jag skulle pröva att banka  in lite texter med dem???... Hm..inte så lätt som jag trodde..provade på en stor gammal sked som jag hade knipsat av!! en gång ..till nåt annat ändamål??!!

Bankade dit ordet VINTAGE..förstås:)..och så svärtade jag ner texten samt  lite klipp och klistra..sen blev det stopp! Vad skulle jag göra med den nu då?..Ingen aning..får lägga undan den ett tag och se om jag kanske kommer på nåt.

♥...Pia

Ps...å nää,  inte kan jag sluta blogga...bara ta det lite med ro ett tag. Så kommer nog både det ena och det andra igång igen ds.

.....ojavisst ja..två dar kvar på det här.....

söndag 26 september 2010

Stänga ner bloggen...

...skulle jag  nästan  kunna göra bums!. Men nää, en liten paus är nog bättre. Nu syftar jag på bloggandet :)  och en liten minisemester vore inte heller helt fel.
Mitt jobb tar  mycket kraft & energi just nu.
Jag hjälper till  lite vid flytt från STORT hus till liten lägenhet.
Planera och kolla att det blir rätt vid uppgrävande av "plätt" i trädgården.
Städa städa och åter städa..hela huset och lite till...
Putsa en massa fönster.
Mârten te helgen.
Förskylning....
Ja, listan kan göras hur lång som helst.

JA ni, allt detta skrev jag i förmiddags....

Det var då de...Nu har jag vilat lite :)...gått i skogen med Selma och plockat lingonris.. kollat så "grävgubben " gjorde rätt :) och  jag har INTE städat eller putsat fönster... inte bloggat..för blogger har spökat riktigt ordentligt denna helgen!!

Här är beviset på att det iallafall äntligen har grävts en stoooooooooor grop:)... idag, till mitt lilla projekt.

Till vänster ligger en stooooooooooor brädhög och till höger ligger ett stooooort träd (det stod mitt i där den  stooooora gropen skulle grävas) som höll på att gå åt pipsvängen..men som tur var så fixade "grävgubben"  det hela och drog upp trädet  med hela rotsystemet.

Sen fick grannen  komma och gräva ner  "mitt älsklingsträd" oxeln.

För karl´n min, han har ryggskott!!

Nu ståtar det så fint det "lilla" trädet mitt i trädgården. Hoppas bara det rotar sej igen...

Vad har vi här då, om inte min lilla goding....sittande på vår säng och kikar ut genom fönstret....Hon var nyfiken på vad som hände ute i trädgården ..men hon fick inte gå ut....  det kunde lätt hänt att gräskopan  kommit för nära en viss liten hund!!
Söndagseftermiddagen blev lugn ..så lugn att jag  plockade fram lingonriset som jag plockat i skogen och testade att göra lite olika kransar..runda och i hjärtform.. de blev väl inte så tokiga... dessa lingonkransarna... och nu är jag väl ändå ute i god tid... jag menar med tanke på att det är ändå ett bra tag innan det är jul:)..  

Dax att sluta  och hoppa i säng....får hoppas att näsan INTE rinner lika  mycket i morn.. för då blir det till att stanna hemma..!!

♥...Pia
Ps...uppdatering...Joo då näsan rinner lika mycket som igår och då får man stanna hemma...och nää då inte går det att stänga en blogg med alla bilder och all text... från snart fyra år!! Paus  då & då är nog att föredra.. Förresten ...undras om det går att spara en blogg  när man nu lagt ner så mycket jobb?? ds.

torsdag 23 september 2010

En liten ängel...


..med damm på näsan.  Glömde visst att blåsa bort dammet innan jag tog bilden..:)

Det är en ängels som man kan hänga ringar på....Fick den för många år sedan av dottern..en sisådär 20 år sedan. Den står  för tillfället på den gamla spegelbyrån och håller en gammal silverring i armvecket, samt  ett tennarmband... Armbandet är säkert  30 år ..  och som jag fått av svärföräldrar när de semestrade i Idre och Grövelsjön på 80 talet.
Använde armbandet väldigt mycket  och i många år....det och ett liknande armband, fast med svart läder. Det här är brunt.. mörkt brun av tidens gång:).. Nu måste jag bara leta upp det svarta oxå.!

Har nämligen upptäckt att det börjar bli populärt med tennarmband igen:).. OCH det förstår jag..för det är väldigt  VACKRA handarbeten.

♥...Pia
Ps...Här är några sidor som jag funnit armband på..kika in här eller här.. eller här. Jag kollade  bara  på några länkar om tennslöjd på måfå.. det finns säkert massor av andra länkar/sidor med tennhantverk ds.

tisdag 21 september 2010

Nu har smycket...

...fått sin ägare :).. i min "gamla" vän och tillika marknadskumpan..även arbetskamrat osv..osv..

Alltså..LENA ...som fyllde jämna år i helgen som gick. Jag tycker det är lite kul att leta den där "rätta" presenten och av henne så får man alltid respons på NÄR man gör det...

Nu var det dax att klura lite igen och jag visst att Lena gillar smycken..har  för mej att jag köpt "nåt" smycke förut :)

Så nåt slags smycke var det som jag skulle leta efter nu...men vad??... 

..Vet inte riktigt när poletten ramlade ner och jag kom på att MIA  gör  ju underbara smycken..

Jag  frågade Mia OM hon skulle vilja göra ett smycke på beställning?..hon antog utmaningen :)..och så blev det lite mailutbyte där jag bl.a berättade om henne som jag ville ge ett smycke till...MIA klurade och så för några veckor sedan var gnistrade det till i hennes skaparverkstad och  ...

...här är alltså resultatet...Bilderna, de fyra ovanför här,  har Mia själv tagit och mailat till mej..HON är som bekant även väldigt bra på att göra vackra stilleben och tar underbara bilder..med nån slags stilla ro över..Nu är inte jag religiös..men gillade bilderna väldigt mycket ändå...

..Försökte mej på att ta en bild jag med..men där blev det inget "stilla ro" precis...:)... .
 
Med smycket följde även ett brev som Mia skrivit ..OM hur hon tänkt och hur smycket formats...Hon "läste" av min berättelse om Lena ...Samt hade en "bild" av henne under arbetets gång...( Mia fick en liten glimt av Lena, vid Brunskogs höstmässa :)

Bl.a så stod där att läsa..Blommans blad är hamrade lite oregelbundet för att visa på de olika nyanserna i livet...Det är inte, har inte varit och ska ej heller vara.. allför förutsägbart....

Sen lite om hjärtat och knuten ...förankringen i livet..allt så jättebra beskrivet..:)och skrivet..
♥...Pia

Ps..och du Mia......tusen tack för det jättevackra smycket...jag är nästan 100 % säker på att Lena blev lika
glad för smycket som jag:)...ds.

måndag 20 september 2010

En känslans väg...

... För  ett tag sedan så frågade jag Mia, om hon kunde tänka sej att göra ett smycke åt mej?.. Så klart hon kunde... till VEM och HUR skulle det se ut?.. Ja, jag hade tänkt ge bort ett smycke till en go vän... som skulle fylla jämna år i sep.  Så sagt och gjort.. 

Mia fick min beskrivning av vilken den här goa vännen var...HUR hon var som person och så vidare..    
..och så fick hon fria händer till att skapa ett vackert halssmycke..

Jag har haft  tät mailkontakt med Mia bl.a  och  igår skickade hon smycket till mej ...idag kom det ett stort kuvert på posten. ..

Superspännande att få se HUR det blev..

..JAG blev mer än nöjd..och NU hoppas jag att min goa vän och marknadskompanjonen Lena :) ska bli lika nöjd....
I morgon  visar jag HUR smycket ser ut....På bilden ligger det en smyckespåse gömd bakom Mia.....
(alla bilder är förstorningsbara:) 

 ♥...Pia
Ps..ny skorpa i skorpbloggen:)....ds

söndag 19 september 2010

Valet är ditt..??

...En fantastiskt vacker septemberdag har det varit idag. Ja, hela helgen har varit strålade solig och varm..Lördagen tillbringade jag några timmar i skogen och hade med mej  en liten picknickkorg.

Samt en liten karl :)..Alex tre år och pratglad. Underhållning på hög nivå minsann.
Det hade regnat vääääldigt mycket under natten och det var vääääldigt många vattenpölar, så vi tog gallonisar på för säkerhets skull :)..

Meta i vattenpölar kan man göra...
..om det blev något napp eller inte ..tjaaa...

...utsikten var inte så dum den heller....

När lördagseftermiddagen åter blev lugn...dvs..den pratglade lille herrn hade åkt hem till sej :)..

Då det var en del "valprat" och så, på tvn..BAKADE jag en liten sats med skorpor igen... denna gången blev det LINGONSKORPOR...Det är raskt gjort att baka skopor..det är väl därför det är så roligt att baka dem.. Det som tar tid är torkningen, men som oftast så gör jag skorpor på kvällen och då får torkningen ske under natten i ugnen!

Söndag..och val..Som alla andra så drog jag till vallokalen idag..rösta det är något som  MAN  ( läs kvinna )..ska göra....Bilden visar unga kvinnor i Stockholm 1921,  på väg för att rösta...första året som kvinnor fick rösta!!


Ett s.k. rösträttsvykort som skickades år 1921...

...Bilderna på kvinnor och rösträtt har jag lånat  från nätet...
..Efter att ha fullgjort min plikt..blev det fika i solskenet..med Lingonskorporna..

Medan jag gräddade dessa skorpor igår..öppnade jag ännu en blogg.." SKORPBLOGGEN "... 

Jag har som bekant bakat en hel del skorpor under en längre tid ..så varför inte samla allt under ett tak:)..sagt och gjort..HÄR är den......ge mej gärna lite feedback på den :)


♥...Pia

fredag 17 september 2010

Gammal skåpmat...

...blir det inte!

Utan nu funderar jag på SKORPOR...med allehanda olika smaker..IGEN :)...får snart göra en bakbok med skorpor tror jag....
För nån vecka sedan så provade jag på att baka Polkagrisskorpor..smaskigt goa och söta..

Sen testade jag att baka  Äpple & kanelskorpor.... se bild på skorporna HÄR...

Om polkagrisskorporna var söta och goa, så var Äpple & kanelskorporna mycket mindre söta...men ändå goa..Det doftade äppelpaj i hela huset, när jag bakade dem.

Recept på sistnämda skorpor var lite svårt att finna..provade en variant av det här receptet..men gjorde lite av Kajsa Varg som vanligt.. Äppelmoset jag använde  var hemmagjort och med stora saftiga äpplebitar i..samt mer kanel osv...Har tänkt att prova med torkade äppelbitar oxå..

En skorpa att njuta av till kvällsteet.


JA att JAG gillar att baka det är det inget snack om... Både matbröd och kakor, mjuka som hårda.. det mesta i bakväg faktiskt.. 

Skorpor ÄR så lätt att baka och gjort på ett litet kick..Skorpor ska ju torkas för att bli så
där knapriga och goa...och där finns det många olika tider..allt från ett par timmar till en hel natt/dag...Men det bästa av allt  är ju att det sköter sej självt :)

..Bilderna idag är det lite höstligt över...LINGONRIS och BLÅBÄRSRIS från skogspromenaden med
SELMA som jag gjorde  idag efter jobbet....


Kvällen bjuder på sisådär  bra tvprogram tycker jag och då bloggar jag föromväxlings skull istället:)....

Jag googlade på lite recept...  och fann  ett på LINGONSKORPOR.. (och blåbär) så det får det väl bli nån gång framöver..med bara lingon och lite julkryddat eller med båda bärsmakerna i:)

Nu får det bli soffhörnan & POPCORN kanske Idol eller ??..men inget VALPROGRAM iallafall:)..Annars så får det bli BLOGGBESÖK hos er...



Hoppas ni får en  härlig helg  ... att hösten bjuder på lite sol & värme...


♥...Pia
Ps...Har ni inte kommenterat på utlottningen så går det bra att göra det fortfarande ...HÄR...ds.

onsdag 15 september 2010

Hm......

..ja det kan man säga!. ..Vad hmmmar jag om då?..Jo, om blogga eller icke..nu igen..

Det går i intervaller det där.. kanske beror det på att jobbet tar en stor del och att  dygnet bara har 24 timmar!!
Senast idag,  sa jag på jobbet till en av kollegorna..kanske dax att sluta nu.....Men förmodligen KAN jag inte bara sluta..Det har sätt sina spår de här drygt 3,5 åren :)...

Varför tanken kommer,  är kanske att det går i samma hjulspår..inget nytt under solen eller  allt känns som upprepning..

Så går det några dar..och så PLÖTSLIGT HÄNDER DET...Svackan är över...ide´erna trängs i fartstun......Alla bloggar blir lästa båd bak och framlänges...ska hinna med allt och alla..sen flyter det bara på..bilderna blir tagna, även de där bra bilderna......

Men just nu ett inlägg i sena kvällen med några bilder från helgens besök  ...i  vackra hemmet hos vänner långt bort och herreguuuuud sicket hus och det skulle man ha och nää är inte såå rik blir jag  inte nån gång så det kommer aldrig  att hända:)

....men vackert var det och gudomligt läge på allt..med sjö precis nedanför huset och alla gårdshusen..


..en liten glimt av ena hörnet i köket..ostylat och en bild i förbigående:)..gedigt trä och breda tiljor..handmålade väggar m. m... ja jag var mycket imponerad av allt..

♥..Pia
Ps...och självklart blir heller inga besök hos er andra bloggare gjorda av mej... inte ens det ..men snart vänder det  och tills det gör det, så är jag väldigt glad att NI ändå besöker min blogg:).... tack sååå innerligt mycket....ds.

tisdag 14 september 2010

Underbar miljö....

.. en helg i en fantastiskt miljö och  intrycken från vår resa och besöket hos vänner  börjar sakteliga sjunka in..men ett sådant hem och hus lär det dröja innan jag får se nåt liknade igen..förmodligen aldrig:).. Önskar jag kunde visa bilder från det huset...kanske smyger jag in nån lite då & då..vem vet..
..här är en bild från deras gästrum i källaren..   en bild jag tog när jag gick husesyn...

 Den här bilden tog jag  lite senare när jag vandrade runt i utemiljön ..... trädgården som låg lite högt över sjön men ändå nära..

..Inte gästhuset vi sov i ...tyckte den lilla trädgårdsdekorationen /skulpturen var lite gullig:)

Ja, mer bilder kommer så småningom..nu  är det dax för  mej att kila till jobbet... Selma har fått sin morronpomenix och ligger nu blöt och mysig vid min sida här vid datorn...idag regnar det alltså..ett stilla höstregn...det blir till att ha stövlar och regnkläder när barnen ska ut idag!!!
♥...Pia

fredag 10 september 2010

Funderingar och tankar...

...en fredagseftermiddag...Jag skriver som oftast om allt här....låter tankarna flyga ut..på nåt sätt så låter jag de skrivna orden i bloggen  få utlopp för tankarna ..på något sätt så låter jag de samtidigt  släppa taget och så fungerar jag igen...
Vad som gjort mej lite sorgsen och tankfull idag, är en begravning..igen.. tycker de kommer lite för ofta nu..
 Idag så var det en granne vi följde .. Vi, de flesta grannar på vår  gata samlades och pratade så som vi brukar göra när vi träffs ..det vara bara det att nu var det en dämpad samling som stod där med röda rosor i händerna och minnen som ploppade upp och hur vi kom ihåg vår granne  när det var som vanligt...Nu blir det aldrig mer som vanligt.. en av oss fattas...

Och så kliver man in i kyrkan  och sätter sej i bänken . ...tystnaden ...så börjar musiken, den där musiken som gör att man blir  ännu mer tagen av stundens allvar.

*Tears in heaven...orgelmusik..
*Imagine... solosång  av en man ...
* Stad i ljus...solosång av en kvinna..
*Du är för alltid en del utav mej...solosång av en man...
*Amazing Grace..orgelmusik

Plus ett par musikstycken till... Sångerna som solisterna sjöng .. tänk att någon bara KAN sjunga så vackert..


Musik känns ...musik berör..



OCH så kommer man tillbaka till vardagen igen.. Ska packa för en liten resa under helgen..lite svårstartad är jag så därför så bestämde jag mej för att skriva av mej lite..och låta tankarna åka långt före...


Men vardagen finns och den snurrar på.. en kaffekopp och en skorpa/kaka .. så, nu kan jag börja packa.. Ett par bilder har jag men de är faktiskt precis ett år gamla..  Jag  gillar ju att baka som ni kanske märkt :) vid det här laget.. här på bilden är det LAVENDELDRÖMMAR..inte så tokiga..  Just nu är det inga drömmar i min kakburk..utan de här.....
Nja nu HAR jag inget mer för idag utan säjer bara...HA de gôtt ...
♥..Pia

torsdag 9 september 2010

Vet ni vad som hände för tre år sedan 070909 ??...

..Jo, men visst det var ju  en STOR händelse:)...för då föddes mitt andra lille hjärtegryn, Alex...och jag blev mormor... 


Vilken skön lite krabat....kan nog skriva spaltmetrar om denne lille herre..  Idag har vi firat den nyblivne treåringen med buller och bång..paket i massor, mat & tårta.. ..

Hela vår familj..med gammelmorfar, gammelmormor, farmor, morfar, morbror, kusinen den store idolen Isak och jag ..mormor..  har tillbringat en helkväll hos treåringen och hans mamma & pappa. 
Efter lång väntan så kom vi alltså med paketen ..Det är nåt visst med tindrande små barnaögon..och paket.
Lycklig för alla sakerna och ..njaa kanske inte  lika mycket de där mjuka klädpaketen  förstås:).. 

När alla gästerna åkt hem, somnade han  gott till mormors bok..Mamma MU åker rutschkana.......men det blev inte många meningar sa hans mamma, innan John Blund kom..:)

Undrar vad han drömmer om nu.. kanske om  en Latbimm mä lääp, kjaktol, moko-moko tjyckel, kojjan eller Mamma MU...eller om Kusinen Isak, den store idolen som spelade hockey med honom och de nya klubborna han fick...
♥...Pia
 Ps... och utlottningen av VINTAGE smycket  är här..ds.

onsdag 8 september 2010

Hallojsan...åhåjaja...tänk vad man kan krångla till det ibland...

....så nu gör vi om det....  Vi, dvs JOLIN & jag... har krånglat till det här med utlottningen hennes ( se mitt förra inlägg )   ..så nu blir det så här istället :)


...Tänkte som så, att ni som kikar in lite då & då här hos mej, kanske vill vara med om en utlottning av detta HALSSMYCKE som Jolin S. har skapat...

Så  du....med eller utan blogg  ....

Skriv en KOMMENTAR här hos mej och du har en lott...
Vill du länka med bild & den HÄR adressen  hos dej,  så har du  två lotter...
Du utan blogg skriver kommentar här  OCH ett mail till mej..som ger dej en lott...

pia-vardagsrummet@hotmail.com "

JAG lottar sen ut smycket  torsdagen 30 sep. 

Hoppas detta blev lite enklare och mer i klartext:)

**********

Jolin gör alltså smycken av..bl.a gamla kaffekoppar ... och mycket mera...Du kan kika in till både bloggen och hemsidan hennes.. för att se mer av vad hon skapar och säljer...

♥...Pia

tisdag 7 september 2010

Vill ni vinna ett vackert & unikt..

...smycke?..
Tänkte väl det... Det här smycket kan du ha chans att vinna...om du går in på JOLINs  hemsida.

Vi ska samköra  är det tänkt, Jolin och jag.. Här är mitt inlägg om en ny bloggare som jag nyss "lärt känna" här i bloggvärlden...Jolin själv har en blogg  OCH en hemsida ..och det är där ni ska gå in och kika på hennes smycken..vackra och fantastiska.. och unika förstås ..

Så här skrev Jolin till mej om sin smyckesutlottning ...... Smycket du kan vinna är det du ser på bilderna..gjort av gammalt porslin..Vintage... återvinning osv..

Lämna en kommentar hos mej (Jolin) i min gästbok och länka med en av bilderna till min hemsida, så får du två lotter, en kommentar = en lott!! ..
 Tala om att du länkar!! Du som inte har någon blogg är det enklast om du skickar ett mail till: jolin@jsdesign.se
Jolins smyckesutlottning håller på till lördagen den 30 sep.


Ps..om något är oklart så fråga här hos mej (Pia)..

 Vill ni skriva kommentaren här istället så går det lika bra:).. Det blir självklart registrerat...ds.


♥...Pia

måndag 6 september 2010

Kan man ha vilka smaker som helst på skorpor???


...ja, jag tror nästan det:).. för här kommer POLKAGRISSKORPOR..

..Under helgen när vi, jag och mina kollegor höll till där  i " vår hörna"på marknaden blev det en hel del prat om allt och ingenting.. Bl.a annat så funderade vi lite på vad för slags smaktillsatser man kan ha i skorpor... Jag funderade lite på om man kunde ha POLKAGRISKROSS i skorpor??..


I dag googlade jag på polkagrisskorpor och fick väldigt många träffar. Finns tydligen inte någon begränsning på vad man kan ha i skorpdegen.. 

Valde lite bland recepten och  fann ett jag tyckte verkade gott och nu ikväll har jag bakat en liten omgång med dessa skorpor...MINA kollegor på förskolan ska i morn få testa skorporna till förmiddagsfikat.... 

Bilden på skorporna är arrangerat.... förstås:).. Några skorpor  blev upplagda på ett av de glasfaten som jag gjorde till marknaden och inte fick sålt..( kanske valde jag ett för högt pris!)
Undrar ni på om jag gillade skorporna..Det var en god smak, lite godissmak kanske ..men ju torrare de blir desstå mer kommer smaken fram.. jaaaa, jag har tagit småsmåsmå smakprover under kvällens gång :)  och det blir godare för varje gång så...försäkerhets skull har jag nu borstat tänderna med stark tandkräm..  och plomberat ugnsluckan:)


Lite julvarning blev det, fast bara lite.. men ..vaad gör väl de... och här kommer ... receptet på ...

POLKAGRISSKORPOR
100 gr. smör
1 dl. socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4-5 dl vetemjöl
1 dl krossade polkagrisar

Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen och vispa kraftigt.
Blanda bakpulver, vetemjöl och polkagriskrosset.
Arbeta in i degen. Dela i 3 längder och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min.
Skär längderna i 2 cm sneda bitar blir ca 40 st.. Torka dem i eftervärmen och låt stå några timmar i ugnen med stängd lucka...
♥...Pia
Ps... å inte hann jag kika runt i bloggvärlden idag heller :( å inte hinner ja i môrn heller å inte.... men sen så ...:) ds.

söndag 5 september 2010

Ja, så har helgen svitchat förbi i en rasande fart som vanligt....

...fast en helg som vanligt har det ändå inte varit:)..

Jag hade ju vikt min helg till  Skutboudden i Brônske (Brunskog)

..Och söndagens väder var lika vackert som lördagens var..Bilder tog jag även denna morgon i väntan på  att mina kollegor skulle komma.
Vi hade bestämt att träffas lite senare än gårdagens morgon och nu var kl. nästan 9, när jag gick runt bland de gamla stugorna och tog bilder på lite av varje... 
Vattnet såg kanske inte såå inbjudande ut för att jag skulle vilja bada..men en vacker miljö var det..Inte heller en tur med båten ville jag göra, för det såg ut som om den nog inte höll riktigt tätt!!!...


Vi sålde nästan slut på våras lavendelskorpor..tre påsar kvar av ..116 st!!..inte så tokigt va:)..

Lenas "vintage"ljusstake är himla fin och med olika ljuskoppar till, kan man byta stil allt eftersom man vill. Hon gör även hjärtan i stål med en organzaspets påsytt, som jag går och lurar på om jag inte ska slå till !! på ..får kanske bestämma mej innan den sista försvinner...återkommer med bild... för en bild måste jag visa..stålhjärtat är ljuvligt..om  man nu kan säga så om  att stål kan vara ljuvligt ..

Saras "blompinnar" eller blomskedar kanske är rätta namnet... var även de himla fina  och vill ha saker... 

Två "skedar som jag köpte av henne, står nu i ett litet dlmått..bredvid två...

...stycken  loppis/antik skedar..
....som jag fyndade i dag tillsammans med den här lampan... En *lampa som jag faktiskt såg  redan i somras och som jag nu "sprang" på igen:)..och bestämde mej för att NU skulle jag köpa den...

Jag hängde bara upp den i takkroken  tillsvidare, när jag kom hem med den..

Den är gammal och jättefin..jag är mer än nöjd med helgen ... både med lampfyndet och marknaden..sålde visserligen inte allt som jag önskade men ...

...många möten och trevliga människor som vanligt.. igår träffade jag trevliga Anna-Maria (bloggen Ett rött monogram)..idag två bloggvänner till...Lena med bloggen Inre ro..och energiknippet från Kil..Mia..Rummet för välbefinnande  ..Jo, en till var det visst..Anna (min kamera).

Nu har nästan luften gått ur mej..sitter en stund och kikar igenom lite bloggar..uppdaterar mej kan man kalla det :)..
Nu börjar hjärnan  spinna på nästa ... JULMARKNADERNA..är man riktigt klok eller!!! hinner knappt hem från en marknad förän det är dax för nästa.. jaja, nåt ska man väl ha att göra i höst oxå...

Skedarna som jag fyndade ska få bli smycken tänkte jag ...och..ja ni vet..en massa idéer som cirkulerar...
Blev faktiskt bjuden till en mässa  om en månad i Charlottenberg..Lena (Inre ro) frågade om jag var intresserad..och DET VAR JAG:)..Mia skulle nog oxå komma och några till...

Sen är det en massa annat kul som kommer framöver..men det blir en senare fråga... tror nog att hösten kommer svitcha förbi den med..


♥...Pia
Ps...I det HÄR inlägget från i somras syns *LAMPAN i antikboden på bild nr 17!!..ooopsss...visst många bilder i det inlägget ds.